NJERËZ NË UDHË

NË KËRKIM TË ELDORADOS 5/7

3,99 

Email

Beschreibung

Adrian
Jorgji (
emri qytetar Thanas Pilafas – Jorgji) u lind në
Bilisht më 31 janar 1955. Ka kryer studimet e larta për Gjuhë-Letërsi në
Fakultetin Histori – Filologji të Universitetit Shtetëror të Tiranës. Pas
diplomimit u emërua me punë në redaksinë e Revistës letrare-artistike „NËNTORI“
– organ i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve të Shqipërisë ku punoi si
redaktor për prozën deri në vitin 1992. Prej këtij viti ai jeton në Mynih
(München) të Gjermanisë.

Ai është dy herë fitues i çmimit letrar kombëtar „Penda
e argjendtë
“ për vitet 2005 dhe 2012

Përveçse në Shqipëri, libra të tij janë botuar edhe në
Greqi, Austri, Gjermani dhe Itali.

 

 

 

Adrian
Jorgji (
citizen name Thanas Pilafas –
Jorgji)
was born in Bilisht (Albania) on 31.1.1955. He studied
Albanian language and literature at the Tirana University.
After graduating, he worked as a lecturer for fiction till 1992 at the
“NËNTORI” literature riview, published by the Albanian Writers’ and Artists’
League. Since 1992 he lives in Munich,
Germany.

He is two time winner of the Silver
Feather
for literature (2005, 2012) in Albania.

 

Blog:
https://adrian-jorgji.blogspot.com/   
https://thanas-jorgji.blogspot.com/

 

Facebook : Adrian Jorgji   

Email: kronos_55@yahoo.de  

 

Wikipedia:  Adrian Jorgji

Bewertungen

Es gibt noch keine Bewertungen.

Schreibe die erste Bewertung für „NJERËZ NË UDHË“

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Mehr von Adrian Jorgji

Biografie
Thanas Pilafas (Künstlername Jorgji) wurde am 31. Januar 1955 in Bilisht (Albanien) geboren. In der Universität Tirana hat er das Studium für albanische Sprache und Literatur absolviert. Nach dem Diplom wurde er in die Redaktion der literarischen Zeitschrift „NËNTORI“ – Organ des Schriftsteller und Künstler Verbands Albaniens – aufgenommen, wo er bis 1992 als Redakteur für Prosa gearbeitet hat. Seitdem lebt er in München. Er wurde zwei mal ausgezeichnet mit der Silbernen Feder für Literatur (2005, 2012) in Albanien. Thanas Pilafas (Jorgji) was born in Bilisht (Albania) on 31.1.1955. He studied Albanian language and literature at the Tirana University. After graduating, he worked as a lecturer for fiction till 1992 at the “NËNTORI” literature riview, published by the Albanian Writers’ and Artists’ League. Since 1992 he lives in Munich, Germany. He is two time winner of the Silver Feather for literature (2005, 2012) in Albania. Thanas Pilafas (mbiemri letrar: Jorgji) u lind në Bilisht më 31 janar 1955. Ka kryer studimet e larta për Gjuhë-Letërsi në Fakultetin Histori - Filologji të Universitetit Shtetëror të Tiranës. Pas diplomimit u emërua me punë në redaksinë e Revistës letrare-artistike „NËNTORI“ – organ i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve të Shqipërisë ku punoi si redaktor për prozën deri në vitin 1992. Prej këtij viti ai jeton në Mynih (München) të Gjermanisë. Ai është dy herë fitues i çmimit letrar kombëtar „Penda e argjendtë“ për vitet 2005 dhe 2012 Përveçse në Shqipëri, libra të tij janë botuar edhe në Greqi, Austri, Gjermani dhe Itali. Email: kronos_55 @yahoo.de Facebook : Thanas Pilafas Wikipedia: Thanas Jorgji Pilafas